2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Čočka s kari kořením

Název Množství a jednotka
čočka 250 g
sádlo 1 lžička
slanina (špek) 50 g
cibule 1/2 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

luštěniny
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 02 h. 45 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Čočku přebereme a namočíme na 2 hodiny do studené vody. Nebo ji namočíme přes noc a tím se nám zkrátí doba přípravy. V té samé vodě ji uvaříme do měkka.
V jiném rendlíku rozpustíme sádlo, slaninu a přidáme na drobno nakrájenou cibuli
a česnek.
Když je čočka měkká, přelijeme ji k cibuli s česnekem, přidáme rajský protlak, chvíli povaříme a dochutíme kari kořením, octem, může být i balzamikový, cukrem a soli podle chuti.


 


RECEPTY

Smažený květák

Postup: Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorový čaj s citrónem

Postup: Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, bio citróny omyjeme, nakrájíme i s... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové v paprikách a rajčatech

Postup: vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a oparikujeme (můžeme i pálivou... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...